Dato Torsdag d. 24. februar 2022, Kl. 09:30 til kl. 10:30
Sted Aal sognehus, Kirkegade 40, 6840 Oksbøl
Sarah Arnd Linder
Højskoleforedrag kl. 9.30: Sarah Arnd Linder

Torsdag d. 24. februar kl. 9.30-11.30:

”Mit liv i Israel: At bo i en konfliktzone” ved Sarah Arnd Linder

Hun er 34 år, datter af en israelsk far og en dansk mor og er vokset op i Danmark, Schweiz, Frankrig og Belgien -pt bosiddende i Israel på 14. år.

Hun fortæller: ”Siden begyndelse af mit ophold i Israel har jeg altid været interesseret i konflikten og fredsorganisationer, men især kvinders forhold til konflikten. Som kvinde er jeg selv blevet direkte og indirekte påvirket af konflikten. I 2015 opsagde jeg mit job som juridisk analytiker hos Moroccanoil i Tel Aviv, da jeg brændte for at gøre en indsats for kvinderne i regionen. Jeg gik i 2015 i gang med at interviewe israelske jødiske og palæstinensiske kvinder, om hvordan konflikten har påvirket deres liv. Mit projekt fik navnet "Political is Personal - PiP" med skelen til rødstrømpernes slogan i 60-70'erne, og for at bevise det "politiske" har en direkte samt indirekte effekt på kvinders liv i Israel-Palæstina. Cirka 100 kvinder er blevet interviewet indtil i dag, og PiP har fået en del omtale både i Israel-Palæstina men også i Danmark og ved det Europæiske Parlament i Bryssel, hvor en udstilling om PiP blev afholdt for tre år siden. (www.politicalispersonal.org). Siden starten af PiP har jeg holdt adskillige foredrag i Israel, Belgien, Tyskland, Danmark og USA om hvad PiP går ud på, hvad baggrunden og formålet med PiP er. Ligeledes om andre emner såsom selve konflikten, det israelske samfund, status i Israel og i Palæstina, og om de emner, der er kommet op i kvindernes fortællinger. Jeg har ligeledes givet interviews om projektet i bl.a. canadisk radio.

Kaffe og tarteletter: kr. 50,-