Lørdag d. 10. august 2019, kl. 13:00

Dorthe Chakravarty fortæller om nøjsomhed med udgangspunkt i en af de bøger, hun har skrevet: "Husmor i en rationeringstid - køkkenliv under besættelsen". Rationering og dyrtid fik danskernes opfindsomhed i kog, da landet blev besat. Få historierne om, hvordan rationeringskosten satte sit præg på middagsbordet i form af kødløs tirsdag og genbrugsbrød. Husmødrene gik i gang med at slagte, salte, sylte, henkoge og strække alverdens retter, så maden kunne nå rundt til alle. Kogebogsskribenter og ernæringseksperter stod klar med gode råd om, hvordan danskerne fik mest ud af maden i en krisetid. Nøjsomhed var et af nøgleordene og mange af rådene er genkendelige i dag: Spis mindre kød, spis mere grønt og undgå spild af mad.

Medvirkende
Dorthe Chakravarty
Sted
Kærgårdvej 1A, 6840 Oksbøl, Danmark
Pris
Enkelt foredrag 50,- Alle foredrag hele weekenden 200,-